Wedstrijdreglement                Toernooireglement

 

1.     Een wedstrijd duurt 14 minuten. Er wordt doorgeteld tot de speeltijd voorbij is. De halve finales worden op tijd gespeeld. Indien na 14 minuten de stand gelijk is, wordt er doorgespeeld tot een volgend punt behaald is. Dat team is dan winnaar. De finales worden om 2 gewonnen sets gespeeld.

2.     De wedstrijden worden gehouden onder toepassing van de normale (nevobo) spelregels, waarbij van de volgende punten wordt afgeweken:

·       er zijn geen time-outs toegestaan

·       wisselspelers mogen alleen op de serveerplaats indraaien

·       alleen onderhands serveren is toegestaan

·       de bal mag niet met de voet worden gespeeld

3.     De ploeg die in het wedstrijdschema als eerste wordt vermeld, begint met de opslag aan de linkerkant van de scheidsrechter (kant van de turnzaal).

4.     De aanvoerder/ster en de scheidsrechter melden zich uiterlijk een kwartier voor aanvang van de wedstrijd bij de wedstrijdleiding.

5.     Een team dat op het tijdstip van beginnen niet of onvolledig aanwezig is, verliest de wedstrijd met 15-0.

6.     Indien, in een poule, meerdere teams gelijk in wedstrijdpunten eindigen, dan beslist het puntensaldo; indien dit ook gelijk is, dan beslist loting wie er verder gaat.

7.     De opstelling per team is zoals beschreven op het aanmeldingsformulier.

8.     Alleen de opgegeven spelers zijn speelgerechtigd mits zij voor aanvang van het toernooi 15 jaar of ouder zijn. Indien er noodzakelijke afwijkingen zijn (bijv. door blessures), dan zijn vervangers pas speelgerechtigd na overleg met de wedstrijdleiding.

9.     In alle gevallen waarin het reglement niet voorziet, beslist de wedstrijdleiding.

Protesten worden niet in behandeling genomen!